Međunarodni je dan životinja bez doma

Međunarodni dan životinja bez doma obilježava se od 1992. godine svake treće subote u kolovozu, a skromna je to tek prilika da promislimo a možda i nešto napravimo za naše četveronožne prijatelje koji nisu imali sreću pronaći svoj dom i nekoga tko će ih staviti u svoje srce. Svijest o sirotim životinjama pokušat će se na ovaj način, 21.08. ove godine, podignuti tako u više od 50 država svijeta na šest kontinenata.

Gotovo niti jedno društvo nije lišeno problematike životinja bez doma od kojih su u najvećem broju psi i mačke. Na globalnoj skali, negdje oko 600 milijuna pasa luta ulicama i traži svoj topli i sigurni dom, a računa se da u Europi luta oko 100 milijuna napuštenih ili životinja koje su bez doma.

Kako bi se ta brojka smanjila, mnoge organizacije ulažu posebne napore, dobrovoljci daju donacije i ruku pomoći. Kroz razna događanja kojima se podiže svijest o ovom problemu, mnoge organizacije nastoje omogućiti i prilike da uključe i druge u pomoć zbrinjavanja životinja.

Ja sam udomila jednu ljepoticu, moram priznati da mi je to jedna od pametnijih odluka u životu. Ne postoji ništa ljepše od te male buhtlice koja te tako radosno dočeka kad dođeš s posla.

šv/radiokrizevci.hr

Foto: pixabay.com

Pratite nas na društvenim mrežama!