Općina Kalnik je kolijevka najboljih hrvatskih orača

Općina Kalnik kolijevka je najboljih hrvatskih orača, a ove godine slijedi nam 19. Natjecanje orača Koprivničko-križevačke županije. Natjecanje će se održati u subotu, 21. kolovoza 2021. s početkom u 10:00 sati u Šopronu na parceli KOBELŠČICA, vlasnika Zorana Radičeka.
Natjecanje će pratiti licencirani suci kod svakog natjecatelja te vršiti ocjenjivanje na temelju sljedećih parametara: otvaranje brazde, naor, opći utisak izgleda brazde, opći utisak sjetveni sloj, ulaz i izlaz iz brazde, završetak oranja, razor, pravac otvaranja, pravac oranja, pravac razora opći izgled.
Orači će se, kao i dosad, natjecati u dvije kategorije, oranju plugom ravnjakom i plugom premetnjakom.

Križevci i Koprivničko-križevačka županija imaju veliku tradiciju u poljoprivrednoj proizvodnji, a ovakva natjecanja uvelike doprinose razvoju poljoprivredne proizvodnje. Ovakva natjecanja pokazuju da imamo sjajne orače, ali i da je poljoprivredna proizvodnja jedna od temeljnih djelatnosti koja se, posebice u vremenu krize s kojom smo se suočili, pokazala kao vitalna grana hrvatskog gospodarstva koju treba poticati i razvijati. 

šv/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!