Otac i sin, Igor i Petar Kuzmić vole trčanje

Nakon igranja košarke Igor Kuzmić zavolio je trčanje, a kako jabuka ne pada daleko od stabla, i njegov sin Petar postaje atletičar. Porazgovarali smo s njima o ovom sportu u kojem Petar već postiže odlične rezultate te je postao i ambasador trčanja na Plazma sportskim igrama mladih.

-“Još od srednjoškolskih dana igrao sam košarku, no kasnije s mojim obiteljskim životom kao i ostalih članova ekipe, bilo nas je sve manje. S druge strane, trčanje je individualan sport pa sam se odlučio za to. Odlučio sam najprije istrčati polumaraton Križevci-Kalnik. Tako sam krenuo, zdravo se kretati jer inače svi sjedimo većinu vremena. Trčanje je zdravo za tijelo, dušu i um i čini čovjeka sretnim. Otišao sam na par utrka, stekao krug prijatelja koji se time bave. Nedavno sam bio na prvenstvu Hrvatske na utrci Ivanec- Novi Marof dužine 42 km. Imao sam nekoliko polumaratona i sad se spremam za maraton Ljubljana, da ga probam istrčati u nekakvom solidnom vremenu za nas rekreativce” – kaže Igor Kuzmić.

Dvije godine je član Atletskog kluba Križevci.

-“To se zapravo sada i pokreće, jer bilo nas je 2-3 i nismo mogli niti nastupati kao veterani na nekom prvenstvu Hrvatske. Alen Pavliček koji je preuzeo Školu trčanja probati će ujediniti nas sve koji se bavimo rekreativnim trčanjem. Zakaj bi ostali gradovi imali veteransku ekipu, a mi ne posebno jer Križevčani godinama prednjače u atletici i postižu vrhunske rezultate. Probati ćemo napraviti tim koji će ići na utrke i nositi bodove klubu” – dodaje Igor.

Drago mu je da se ljubav prema trčanju prenijela i na sina Petra koji već 4-5 godina trenira.

-“Htio sam da se bavi sportom i bar na nekoliko sati odvoji od današnjeg načina života. To je osnova svih ostalih sportova. Trenerica Anja ga je preuzela i otpočetka radila sustavno, a čini mi se to i kao super baza za sve ostale sportove. Zavolio je ttrčanje i možda će tu i ostati, a ako ne ima bazu i za košarku ili nogomet” – rekao je Igor Kuzmić.

Petar Kuzmić krenuti će ove jeseni u peti razred osnovne škole. Trči već od vrtića, kaže da je bio najbrži pa se zato i odlučio otići na atletiku. Na pitanje o sudjelovanju na utrkama koje su mu ostale u ljepšem sjećanju, kaže:

” U ljepšem sjećanju su mi neke međunarodne utrke, npr. u Sarajevu gdje sam bio treći prošle godine te godinu prije u Splitu, a ove godine sam bio prvi na Sportskim igrama mladih na 60 metara. Bilo mi je jako lijepo, upoznao sam nove prijatelje, družio se. Postao sam ambasador trčanja, mene su odabrali i to mi je bila čast. I dalje ću nastaviti trčati, volim biti u Atletskom klubu Križevci i trenirati. Moram puno trenirati, jer neće se rezultati postići ako budeš stajao na mjestu” – poručio je na kraju Petar Kuzmić.

ji/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!