Pobuna na Knežiji: stanari ustali protiv postavljanja repetitora, stigla i policija

Rano ujutro, prije osam sati, u zagrebačkom naselju Knežija izbila je mala pobuna kada je jedan teleoperater pokušao na zgradu u Albaharijevoj ulici postaviti svoj repetitor. Radnici su repetitor pokušali postaviti iznad trećeg od pet ulaza koliko ta zgrada broji, no dio stanara se pobunio, pozvavši policiju i građevinsku inspekciju.

Predstavnica stanara s broja 5, Marija Šubašić, ispričala nam je kako su ju radnici bukom probudili prije osam sati. “Oni su tu dolazili postaviti repetitor i ranije pa nisu mogli jer nisu imali dokumentaciju. Sada su to pokušali napraviti usred ljeta dok su ljudi na godišnjem i ujutro dok još spavaju. Mene je buka probudila prije osam sati”, ispričala nam je.

Policija i inspekcija zaustavili radove

Prema njenim riječima, jedan od predstavnika stanara dogovorio je postavljanje repetitora, ali se o tome nije dogovorio sa stanarima s drugih ulaza. “On to radi samoinicijativno i potpise je prikupljao samo na svom ulazu. Rekao je da će s nama razgovarati i nije napravio ništa. Pa mi smo jedna zgrada, jedna čestica, to se ne postavlja na godinu dana, to ide i po deset godina, a nas nitko ništa nije pitao”, upozorila je Šubašić.

Dodala je i kako se dolaskom radnika više nije moglo ni parkirati oko zgrade zbog čega su mnogi bili nezadovoljni, te da radilište nije bilo ograđeno. U trenutku kada smo razgovarali s gospođom Šubašić, na teren je, kako nam je rekla, izašla i policija i građevinska inspekcija, a postavljanje repetitora bilo je zaustavljeno.

Izvor: telegram.hr, Foto:

Pratite nas na društvenim mrežama!