Poziv vatrogascima: Radionica u Svetom Petru Orehovcu pod vodstvom Zvonimira Habijana

Zapovjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko- križevačke županije, Zvonimir Habijan, održat će u prostorijama Društveno kulturnog centra u Svetom Petru Orehovcu radionicu na temu „Djelovanje vatrogasaca u kriznim situacijama“

Kako strateški i na učinkoviti način odgovoriti na rizike i krize u situacijama poput požara, potresa, poplava ili pandemija? Ovo je prilika za sve one koji su zainteresirani za temu vatrogastva da dođu na radionicu 26. kolovoza, s početkom u 20.00 sati kako bi  usvojili nova znanja neophodna za učinkovito upravljanje kriznim situacijama u vatrogastvu. Polaznici radionice dobit će od prvog čovjeka Vatrogasne zajednice naše županije odgovore na pitanja kako primijeniti strategije kriznog menadžmenta u djelovanju vatrogasnih organizacija. Cilj radionice je polaznike upoznati s konceptima prevencije i kriznog planiranja kako bi u konačnici mogli predlagati nova rješenja unutar svojih vatrogasnih timova.

Sudjelovanje na radionici je besplatno te je ona namijenjena svima koji su u vatrogastvu profesionalno ili dobrovoljno te svima onima općenito zainteresiranima za temu vatrogastva. Kako se Hrvatska može pohvaliti bogatom tradicijom vatrogastva, navedenom radionicom promicat će se vatrogastvo namijenjeno svim uzrastima, kao i značaj Hrvatske vatrogasne zajednice za hrvatsko društvo.

Radionica „Djelovanje vatrogasaca u kriznim situacijama“ sufinancirana je sredstvima Europskog socijalnog fonda, unutar projekta „Kuća ideja – prostor zajedništva“ čiji je nositelj Kulturno umjetničko društvo Prigorec Sveti Petar Orehovec. Ciljevi projekta su formiranje kulturnog centra u Općini Sv. Petar Orehovec, osmišljavanje kulturnih programa koji će se odvijati u centru u koordinaciji partnerskih udruga te stvaranje modela sudioničkog upravljanja u suradnji općine i udruga.  Partneri na projektu su Općina Sveti Petar Orehovec, Vatrogasna zajednica Općine, Likovna udruga Prigorje Art, Povijesno društvo Sv. Petar Orehovec, Udruga uzgajivača konja Hrvatski toplokrvnjak i Udruga vinogradara i vinara “Sveti Vinko”. Voditeljica projekta je Ana-Marija Petric Vlah, a koordinatorica Društveno-kulturnog centra Barbara Vugrinec. 

Ovim putem KUD Prigorec upućuje poziv članovima navedenih udruga te zainteresiranoj javnosti na održavanje treće od predviđenih deset radionica Vatrogasne zajednice Općine pod nazivom „Od prevencije do intervencije: DVD primjer društvene kohezije“. 

Sadržaj ovog poziva isključiva je odgovornost KUD-a Prigorec.

Pratite nas na društvenim mrežama!