Pronalazak protuavionskog streljiva u Cubincu


Jučer, 18. kolovoza, građani su prilikom čišćenja stare tvornice u Cubincu pronašli jedan komad protuavionskog streljiva. Streljivo je preuzeo policijski službenik protueksplozijske zaštite.      

Iz Policijske uprave Koprivničko-križevačke I nadalje pozivaju građane da  se pridruže u akciji „Manje oružja – manje tragedija“ za sigurniju budućnost bez oružja. Upućujuo građane da sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva, već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 i pričekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika, koji će na dogovoreno mjesto doći u civilu i sa vozilima bez policijskih obilježja.

 Dobro je podsjetiti
 
Akcija „Manje oružja, manje tragedija“  omogućava građanima dobrovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja. 
 
Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak. 
Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja, a osobito na oružje kategorije A – zabranjeno oružje:
 
automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i sl. 
 
Građani koji dragovoljno žele predati oružje mogu nazvati broj policije 192. Nakon poziva na njihove kućne adrese uputit će se policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka koji će takvo oružje preuzeti te na taj način osigurati anonimnost građana i sigurnu predaju oružja.

Foto: PU KC-KŽ

Pratite nas na društvenim mrežama!