Slivarijada u Dropkovcu

Danas je u dvorištu vatrogasnog doma u Dropkovcu u organizaciji Udruge Plava krv održana trinaesta po redu kulturno turistička manifestacija pod nazivom Slivarijada 2021. Pokrovitelji manifestacije su uz mnogobrojne sponzore Općina Gornja Rijeka, Koprivničko – križevačka županija, te grad Križevci.
Program ovogodišnje Slivarijade započeo je još jučer ocjenjivanjem uzoraka šljivovice i voćnih rakija, a na natjecanje su se mogli prijaviti mali proizvođači i OPG-ovi. Današnji program Slivarijade 2021. započeo je ujutro malonogometnim turnirom dječjih ekipa osnovnoškolskog uzrasta. Također, u sklopu manifestacije je održano kušanje domaćih specijaliteta od šljiva i pekmeza, štruklja, perica, cicmara, gibanica, zlevanki, kolača i domaćeg kruha. Nazočni su uz to mogli svjedočiti prikazu pečenja rakije u starom kotlu na drva kao i prikazu suvremenog destilacijskog kotla.
U osamnaest sati uslijedilo je Svečano otvaranje 13. Slivarijade Dropkovec. Pozdravne govore uputili su domaćin manifestacije i predsjednik udruge Plava krv, Mario Crnčić i načelnik općine Gornja Rijeka Darko Fištrović, a potom je župan Koprivničko – križevačke županije Darko Koren svečano otvorio manifestaciju Slivarijade. Nakon pozdravnih govora uvaženih gostiju proglašene su i dodijeljene plakete za najbolje šljivovice.
Nakon toga slijedio je kulturno umjetnički program u sklopu kojeg su nastupale mlade kajkavske pjesnikinje i pjesnici, kao i nastup Udruge „Potkalnički plemenitaši“.
Nakon službenog dijela okupljene je zabavljao glazbeni nastup grupe Druga dimenzija.

vb/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!