Svjetski dan lijenosti- Neki su ga jučer obilježili, neki ga danas obilježavaju, a neki ga slave cijelu godinu!

U našem modernom teškom vremenu, osoba mora raditi, raditi i raditi kako bi dobro živjela. Ipak, moderni svijet pronalazi vrijeme za odmor, za odmor. Jedan od neobičnih dana o kojima se govorilo posljednjih godina bio je Međunarodni dan lijenosti. Vrlo neobičan i novi odmor.

Smatra se da je dan lijenosti nastao u Kolumbiji. Prvi put se slavio 11. kolovoza 1985. godine. Jednog dana, Kolumbijci su iznenada shvatili da im zaista nedostaje odmora i izašli na ulice kako bi objavili cijelom svijetu da je, osim prava na slobodu, pravo na informaciju, pravo na izbor, osobi apsolutno potrebno pravo da bude lijen. Zvuči nevjerojatno, ali činjenica ostaje. Od tada je dan lijenosti počeo prodirati u druge krajeve planeta. I u tome nema ništa iznenađujuće. Tko će biti protiv proslave Dana ljenosti?

Zanimljivo je da su ideju proslave dana lijenosti pokupile mnoge države, iako se datumi slavlja ne podudaraju uvijek. Na primjer, u Kolumbiji, praznik se slavi 20. kolovoza, isti datum je usvojen od strane drugih zemalja, uključujući Rusku Federaciju. U Sjedinjenim Državama također slave ovaj neobičan dan. U SAD-u, Lijenost dana – 10. kolovoza. Datumi proslave su različiti, ali suština je ista – ovo je vrijeme koje podsjeća ljude da je vrijeme da budu lijeni.

Glavna značajka proslave Dana lijenosti je da se na ovaj dan ne slavi ni na koji način, to jest, uobičajeno je da se ništa ne radi. Ovaj dan je izmišljen kako bi se ljudi sjetili o sebi, svom zdravlju. Kada trebate razmišljati o negativnim učincima stresa i depresije na tijelo. Ako se ujutro probudite iz zvona za uzbunu, isključite ga i nastavite spavati. Onda ustajte, popijte kavu, legnite i ne mislite ni na što! Naravno, idealno, samo oni koji ne rade ili oni koji imaju slobodan dan mogu to priuštiti. Nažalost, ne mogu svi biti lijeni na Lazy Dayu, ali svatko bi trebao razmišljati o svom zdravlju.

Treba napomenuti da su se Kolumbijci istaknuli u slavlju ovog dana. Na Dan lijenosti organiziraju razne natjecateljske događaje na ulicama, a oni koji nisu željeli sudjelovati na njima ulaze na ulice sa svojim stolicama, stolicama, madracima, hranom i uživaju raditi ništa. Nije li to pravi odmor?

Izvor: joomboos.24sata.hr, Foto: pixabay.ccom, šv

Pratite nas na društvenim mrežama!