Tomašević: “Smanjujemo naknade za upravna vijeća, ukida se besplatni parking pred zdravstvenim ustanovama”

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević danas se u 11 sati obratio medijima. Pričao je prvo o izboru članova školskih odbora i pozvao sve koji misle da imaju kompetencije za to da se jave. “Malo smo produžili rok bit će do 27. kolovoza otvoren natječaj”, kazao je.

Prijave će ispitivati sedmeročlano povjerenstvo koje će na kraju gradonačelniku predložiti oko 400 članova za odbore. Tomašević je rekao i kako je imenovan novi v.d. gradskog ureda za strategijsko planiranje. To je Darko Šiško koji će na toj funkciji biti najduže šest mjeseci ili do imenovanja novog pročelnika.

Kada se radi o naknadama, smanjuju se za sve školske odbore i upravna vijeća gradskih ustanova, i to za 50 posto. “Do sada su bile nešto više od 500 kuna neto po sjednici, a sada će biti oko 250 kuna. Treba reći da za neke ustanove poput zdravstvenih, to nije na gradonačelniku, nego ministarstvu”, rekao je.

Nema više besplatnog parkinga pred zdravstvenim ustanovama

Za kraj je dao informaciju da ga je Zagreb parking tražio da se obustavi primjena Bandićeve odluke kojom se ukida naplata parkiranja ispred svih zdravstvenih ustanova u Zagrebu. Odluka o neplaćanju je donesena u studenom prošle godine.

“Prihvatit ću taj prijedlog jer je epidemiološka situacija trenutno povoljna, nema pritiska na te ustanove, a i efekt te mjere je upitan. Na umu imam i financijsko stanje u holdingu. Mogu reći da se radi o propuštenim prihodima za preko 3500 parkirnih mjesta i jednoj garaži na Sv. Duhu. Radi se o 14 milijuna kuna propuštenih prihoda. Pet milijuna je za garažu koja se ne naplaćuje, a troškovi njenog održavanja su oko 100.000 kuna mjesečno”, kazao je Tomašević pa rekao da se uvodi naplaćivanje parkinga.

Izvor: telegram.hr, Foto: wikipedija.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!