U Križevcima održane info točke o pravilnom korištenju autosjedalica i sigurnosnog pojasa

Policijski službenici Policijske postaje Križevci održali su tri info točke u Križevcima na Trgu svetog Florijana, u Ulici Petra Zrinskog i u  Guščerovcu

Jučer, 18. kolovoza, Policijski službenici Policijske postaje Križevci održali su tri info točke u Križevcima na Trgu svetog Florijana, u Ulici Petra Zrinskog i u  Guščerovcu. Info točke bile su usmjerene na korištenje sigurnosnog pojasa i pravilnog prijevoza djece u vozilima i ostale tri tzv. „Glavne ubojice u prometu“.
 
Tom prilikom roditelji su savjetovani kako pravilno prevoziti djecu u vozilu, upoznati su sa posljedicama i sankcijama koje slijede ukoliko dijete u vozilu nije propisno smješteno, a podijeljeni su i letci „Autosjedalica – uvijek i bez iznimke“ te ostali promidžbeni materijal.
 
Također, upozoreni su da ne upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola te da se u vozilu uvijek vežu sigurnosnim pojasom jer samo tako će i dijete shvatiti važnost vezivanja i prihvatiti sigurnosni pojas kao neizbježnu obvezu.   
 
Cilj ovakvih preventivnih akcija je pozitivno utjecati na svijest svih sudionika u prometu, a posebno na svijest roditelja koji prevoze djecu u vozilima jer djeca kao putnici čine jednu od najranjivijih kategorija sudionika na našim cestama.

Pratite nas na društvenim mrežama!