Veliki dan u Križevcima za naše male predškolce koji sudjeluju u projektu “Hrvatska pliva”

Zajednica športskih udruga prijavom na natječaj Ministarstva turizma i sporta, dobila je sredstva za projekt u sklopu programa »Hrvatska pliva« te je u Križevcima pokrenuta školu plivanja za predškolce. Velika podrška ovom projektu su KTC d.d. i Radnik d.d. bez čijih se donacija Zajednica ne bi mogla ni prijaviti na natječaj “Hrvatska pliva” Ministarstva turizma i sporta. Partner na programu je Plivački klub Vidra iz Varaždina. Kako su nam organizatori izjavili, u projekt je uključeno 60 dječaka i djevojčica predškolske dobi i 20 osoba s posebnim potrebama.

– »To je hvalevrijedan projekt, a mi već skoro 30 godina provodimo i školu plivanja na gradskim bazenima ciljano za učenike i učenice trećih razreda. Sa školom plivanja krenuli smo od 1. srpnja i trajat će do 14. kolovoza.”- izjavio je Draženko Kovačić.

Voditeljica projekta je Snježana Mergon, a Darinka Šimunčić već 30 godina na našim bazenima i tijekom ljeta provodi školu plivanja. U projekt je uključeno i dvoje mladih kineziologa, Alen Pavliček i Antonija Šćetarić Hrg. U svemu pomaže i nekoliko volontera jer se radi o velikom broju djece. U svakom slučaju, svako dijete bi trebalo naučiti plivati, a u ovom projektu smo dokazali da se jasno zalažemo za to« – izjavio je za portal Radija Križevci Draženko Kovačić

šv/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!