Započelo 19. Natjecanje orača Koprivničko-križevačke županije u organizaciji Udruge orača Koprivničko-križevačke županije

Danas je, 21. kolovoza na parceli Kobelščica u Šopronu, održano 19. Natjecanje orača Koprivničko-križevačke županije u organizaciji Udruge orača Koprivničko-križevačke županije. Natjecanje na kojem su se okupili najvještiji orači s područja županije je otvorio župan Darko Koren, zahvalivši Udruzi na organizaciji još jednog natjecanja koje će iznjedriti predstavnike na nadolazećem državnom prvenstvu.

„Jako sam zadovoljan ovim projektom koji traje već mnogo godina i što pokazujete da u jednoj disciplini, koja nije toliko priznata ni atraktivna, možete postići sjajne rezultate. Nema puno županija u Hrvatskoj čiji orači postižu ovakve rezultate i s ponosom možemo reći kako smo među najboljima u Hrvatskoj”- izjavio je župan Darko Koren

Predsjednik Udruge orača Koprivničko-križevačke županije Darko Novotni podsjetio je na uspjehe koje je Udruga imala na natjecanjima tijekom ovih godina te dodao kako je Koprivničko-križevačka županija zahvaljujući talentiranim oračima imala nekoliko puta predstavnike na svjetskim prvenstvima.

Uz župana Koprivničko-križevačke županije Darka Korena, natjecanju su prisustvovali i načelnik Općine Kalnik Kruno Đurec, predstavnica VGU Križevci Marcela Andreata Koren, te mnogi drugi uvaženi gosti i posjetitelji.

šv/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!