Aktualni sat : vijećnik Hrvoje Gužvinec upitao je o školi u Carevdaru i velikoj frekvenciji na prometnici  te kada će biti službeno otvorenje sportske dvorane.

-“Tamo je prije bio semafor koji je upozoravao na učenike i prolaznike. Nužno ga je potrebno vratiti jer je pojačan promet. Drugo pitanje je vezano uz dvoranu Osnovne škole “Ljudevita Modeca”. Idu kišni dani, škola je počela, kada će biti službeno otvorenje?” .- pitao je vijećnik Hrvoje Gužvinec.

Odgovor gradonačelnika Rajna:

-“Što se tiče Carevdara, prometnice, semafora, mogu reći da postoji inicijativa i od strane župana i nas koji podržavamo i 29. rujna dolaze predstavnice Hrvatskih cesta iz Zagreba koje će utvrditi okolnosti u Carevdaru budući da se radi o vrlo frekventnoj prometnici. Volio bih vjerovati, uz svesrdnu podršku svih aktera, da idemo u vrlo brzo rješavanje na način da će se graditi nogostup.

Što se tiče vraćanja semafora to je onaj minimum koji možemo komunicirati. 

Dvorana pored Osnovne škole “Ljudevita Modeca” je imala tehnički pregled u kojem su utvrđeni određeni minimalni nedostaci od strane izvoditelja. Otklonjeni su i čekamo ponovni izlazak komisije da bi se završio tehnički pregled i izdala uporabna dozvola. Službeno otvaranje bit će onog trenutka  čim možemo pustiti djecu unutra da oni potrče i nadam se da će biti prije ozbiljnijih kiša. Apelirat ću na Ured za urbanizam jer je to prioritet djece” – odgovorio je gradonačelnik Mario Rajn.

ji/rdiokrizevci.hr  

Pratite nas na društvenim mrežama!