Brazilski predsjednik nije mogao ući u restoran u New Yorku jer nije cijepljen

Šefovi država koji sudjeluju na zasjedanju Opće skupštine Ujedinjenih nacija u New Yorku, a nisu cijepljeni, morat će se zadovoljiti komadom pizze na ulici umjesto večere u nekom od njujorških restorana.

Tako je prošao brazilski predsjednik Jair Bolsonaro koji nije mogao ući ni u jedan restoran u New Yorku, jer nije cijepljen, objavio je „Glas Amerike“.

Bolsonaro, desničarski populist, sumnja u  cjepiva, a pred put u New York poručio je da je njegov imunitet dovoljno jak da se obrani od koronavirusa.

Ministri u njegovoj vladi objavili su fotografiju na kojoj Bolsornaro sa suradnicima jede komad pizze na ulici u New Yorku. Njegovi pristaše pohvalili su Bolsonarovu „jednostavnost“.

Gradonačelnik New Yorka Bill de Blasio apelirao je na svjetske lidere da se cijepe uoči dolaska u New York na zasjedanje Opće skupštine UN-a. „Ako se ne želite cijepiti, nemojte ni dolaziti“, poručio je gradonačelnik.

Predsjedavajući Opće skupštine UN-a S UN-a Abdulla Shahid rekao je da za predsjednike, premijere i diplomate iz 193 države vrijedi poseban sustav, odnosno da nisu obvezni pokazati dokaz o imunizaciji.

Pojedini predstavnici neće dolaziti u New York, a poslat će i video obraćanje.

Zasjedanje Opće skupštine UN-a otvorit će u utorak brazilski predsjednik Jair Bolsonaro.

im/radiokrizevci.hr

Izvor: n1

Foto: bolsonaro/instagram

Pratite nas na društvenim mrežama!