Danas u Križevcima gradsko vatrogasno natjecanje – ekipe pokazale brzinu i spretnost

Prostor iza Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci danas je bio ispunjen malim i velikim vatrogascima koji su imali za cilj pokazati svoje znanje, vještinu, spretnost i brzinu u gašenju požara.

-“Vatrogasna zajednica Grada Križevaca broji 35 dobrovoljnih vatrogasnih društava i Javnu vatrogasnu postrojbu. Ovo gradsko natjecanje održavamo uoči državnog natjecanja koje će biti 26. rujna u Varaždinu . S našeg područja se plasiralo 5 ekipa od 14 ekipa sa županijskog područja. To je profesionalna B ekipa,  DVD Križevci B ekipa, Lemeš Križevački ženske A ekipa i Novaki Ravenski muška A i B ekipa. 

Za gradsko natjecanje prijavljeno jer 48 ekipa ; djece, mladeži, seniora A i B, dakle oko 480  natjecatelja je danas ovdje. Vrlo smo zadovoljni s odazivom budući da prošle godine nismo imali ni odredska niti gradsko natjecanje. Ove godine smo odlučili da nećemo održati odredska, ali organizirali smo gradsko natjecanje da  naše ekipe koje su se plasirale na državno natjecanje imaju generalnu probu za nedjelju za Varaždin. Veliku pažnju posvećujemo mladima pa i danas imamo 160-tero što mladih, što djece ” – izjavio nam je predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Križevaca Miroslav Petračija.

Zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Križevaca Mario Martinčević ističe da se vodi briga o epidemiološkim mjerama. Natjecanje se provodi na otvorenom prostoru, dezinficira se oprema.

-“Ekipe su zadovoljne, trebaju pokazati sve ono što naša vatrogasna struka nudi: opće znanje, spretnost, sposobnost . To su vatrogasci, kada su najpotrebniji oni su tu. ” – kaže zapovjednik Mario Martinčević.

Svi su pokazali odlično znanje i spretnost, a ekipama koje su se plasirale na državno natjecanje želimo sreću.

ji/radiokrizevci.hr  

Pratite nas na društvenim mrežama!