Dragi naši, sretan vam Međunarodni dan čokolade!

Svjetski dan čokolade ima dva službena datuma, o tome smo već pisali, no dok jedni zagovaraju slavu najslađem zalogaju u srpnju drugi su ga skloniji slaviti 13. rujna. Mi ga slavimo oba datuma, jer smo svi u redakciji ljubitelji čokolade. A gdje je čokolada tu su uvijek tajni recepti i oni koji nam čokoladu poslužuju. U svijetu tako 50 milijuna ljudi živi od industrije čokolade, a svjetsko tržište kakaovog zlata vrijedi više od sto milijardi dolara.

Osim što je čokolada čuveni afrodizijak, njezine kvalitete uvijek su tema zdravstvenih savjeta od kojih je najustaljeniji onaj kako crna čokolada snižava povišeni krvni tlak dok onaj o njezinim nezdravim učincima prekomjernog konzumiranja zašećerenih oblika mnogi ignoriraju.

Čokolada je bila inspirancija brojnim umjetnicima i filmskim ostvarenjima, pa tako i hit serijalima. Čokolada se danas, iznimno, s ekrana preselila na društvene mreže gdje je #InternationalChocolateDay dominirao.

Ukoliko ste upravo pomislili kako nije vrijeme za čokoladu, prevarili ste se jer danas je njezin dan, barem onaj međunarodni. Na vama je jedan jednostavan zadatak, u komentare ispod ovog posta označite najvećeg ljubitelja čokolade i zaželite mu sretan Međunarodni dan čokolade!

šv/radiokrizevci.hr, foto: pixabay.com

Pratite nas na društvenim mrežama!