Dražen Oreščanin kandidat za predsjednika Hrvatske gospodarske komore

Nakon značajne uloge koju je imao u osnivanju danas vodeće i najmasovnije udruge poduzetnika s gotovo 18.000 dobrovoljnih članova, Dražen Oreščanin odlučio je svoje iskustvo i znanje staviti na raspolaganje HGK-u, instituciji u velikoj i dugogodišnjoj krizi, priopćeno je u ponedjeljak iz UGP.

“Državni vrh je vrlo često upućivao udruzi Glas poduzetnika neosnovane i neprimjerene optužbe da Udruga želi uništavati hrvatske institucije poput HGK-a i HOK-a. Ova kandidatura jednog od vodećih ljudi Udruge ne samo da demantira izjave državnog vrha, nego dokazuje upravo suprotno, da UGP želi u HGK popraviti i promijeniti na bolje sve ono što je politika uništila i pokvarila u mandatima prethodnog i sadašnjeg predsjednika, koji su bili i jesu prvenstveno odabir političkih elita.

Hrvatska gospodarska komora mora biti vođena od strane poduzetnika i mora raditi u interesu poduzetnika. Danas velika većina prisilnih članova HGK-a nema nimalo povjerenja u ovu instituciju i ne žele biti njeni članovi.

Oreščanin za svoju kandidaturu ima potpunu podršku predsjednika UGP-a Hrvoja Bujasa i Upravnog odbora UGP-a koji smatraju da su moderne i neovisne komorske organizacije, koje su na usluzi svojim članovima, jedan od temeljnih ciljeva za koje se Udruga zalaže.

„Napokon poduzetnici imaju kandidata za predsjednika HGK-a, da oni biraju siguran sam da bi Dražen to i bio, jer sa svojim znanjem i iskustvom, te dosadašnjim radom to i zaslužuje. Burilovića je postavila politika, vrijeme je da ode, a HGK postane neovisna asocijacija na bazi dobrovoljnog članstva”, rekao je Hrvoje Bujas, predsjednik UGP-a

Izvor: N1

Foto: oreščanin/facebook

im/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!