Dvije osobe dragovoljno predale pušku i komad streljiva, negativan primjer je odbacivanje lovačkih patrona u kontejner za skupljanje odjeće

Ponovno podsjećamo građane na Akciju „Manje oružja, manje tragedija“ te apeliramo da oružje, streljivo i druga minsko-eksplozivna sredstva ne odbacuju na smetlišta, oranice i slična mjesta, već da pozovu policiju na 192 radi predajeJučer, 6. rujna, dvije osobe s koprivničkog područja dragovoljno su predale pušku i jedan komad streljiva. Pušku i streljivo preuzeo je policijski službenik protueksplozijske zaštite. 
Na ovaj način osoba je izbjegla moguće prekršajne ili kaznene sankcije, a isto tako je otklonila opasnost iz svoje okoline i dala svoj doprinos većoj sigurnosti svih nas. 

Negativan primjer je pronalazak dvije lovačke patrone u Koprivnici u kontejneru za odlaganje odjeće.

Ponovno podsjećamo građane na Akciju „Manje oružja, manje tragedija“ te apeliramo da oružje, streljivo i druga minsko-eksplozivna sredstva ne odbacuju na smetlišta, oranice i slična mjesta, već da pozovu policiju na 192 radi predaje.      
    
Dobro je podsjetiti
 
Akcija „Manje oružja, manje tragedija“
 
Ova akcija omogućava građanima dobrovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja. 
 
Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak. 
Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja, a osobito na oružje kategorije A – zabranjeno oružje:  
 
automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i sl. 
 
Građani koji dragovoljno žele predati oružje mogu nazvati broj policije 192. Nakon poziva na njihove kućne adrese uputit će se policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka koji će takvo oružje preuzeti te na taj način osigurati anonimnost građana i sigurnu predaju oružja.  

PU Koprivničko-križevačka 

Pratite nas na društvenim mrežama!