Europski tjedan sporta i ove godine pokreće cijelu Hrvatsku

Ministarstvo turizma i sporta kao nacionalni koordinator i ove je godine organiziralo Europski tjedan sporta, inicijativu Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti među građanima. Od 23. do 30. rujna bit će aktivan svaki dio Lijepe naše, od Istre i Kvarnera do Međimurja, do Dalmacije, Slavonije i Zagreba, a građani svi dobnih skupina moći će pronaći svoj oblik tjelesne aktivnosti.
 
„Bavljenje tjelesnom aktivnošću jedan je od najlakših, ali i najljepših načina brige o našem zdravlju i upravo tu poruku šaljemo danas s Europskog trga. Ipak pokazatelji o tome koliko se kao nacija bavimo tjelesnom aktivnošću nisu dobri. Iz tog razloga kontinuirano poduzimamo aktivnosti kako bismo svima omogućili bavljenje tjelesnom aktivnošću. Zahvaljujem svim našim partnerima, koji su se i ove godine uključili u Europski tjedan sporta, kao i našim ambasadorima koji su nam inspiracija za aktivniji i zdraviji život“, istaknula je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.
 
U sklopu ovogodišnjeg Europskog tjedna sporta u svakom kutku Hrvatske, građane očekuje više od 120 sportskih događanja, koje je Ministarstvo turizma i sporta pripremilo uz pomoć sportskih klubova i organizacija, škola, vrtića i udruga pa nas tako već sutra očekuje dan vježbanja na radnom mjestu. Subota je već tradicionalno rezervirana za atraktivno noćno vježbanje #BeActive Night, koje će ove godine ugostit Stari grad Zrinskih u Čakovcu. Tjedan nastavljamo novitetom #BeActive At Home koji će nas podučiti kako vježbati možemo i kod kuće, a da sport ne poznaje godine dokazat će građani starije životne dobi grada Labina, dok će se Školski dan za najmlađe održati u Petrinji. Tjedan završava stručnom konferencijom „Prema zdravoj i aktivnoj Europi – Promijeni svoj način života i počni živjeti zdravije”.
 
Podsjetimo kako je u posljednjih šest izdanja Europskog tjedna sporta organizirano više od 165 događanja te pokrenuto više od 150 tisuća građana, a sve detalje o aktivnostima u sklopu ovogodišnjeg Europskog tjedna sporta kao i informacije gdje možete biti aktivni u vašoj županiji možete pronaći na mrežnoj stranici Europski tjedan sporta.

Ministarstvo turizma i sporta

Pratite nas na društvenim mrežama!