Fuchs : Ako se stanje ne riješi razgovorom, procedura dalje uključuje procjenu o oduzimanju djeteta

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs izjavio je u srijedu ujutro da obrazovni proces nitko ne smije narušavati i da je trenutno proces oko učenika u Krapinskim Toplicama koji je odbio nositi masku u rukama socijalnih službi

U emisiji Hrvatskog radija Fuchs je kazao da postoji zakonom propisana procedura i da socijalne službe rade svoj dio posla, razgovaraju s roditeljima učenika kako bi s razriješila kriza.

On je kazao da procedura – ako se ne stanje ne razriješi razgovorom – dalje uključuje procjenu o oduzimanju djeteta zbog neodgovornog ponašanja i zanemarivanja djeteta.

Nadam se da do toga neće doći, kazao je Fuchs i dodao da je na djelu “vrlo tužna priča” u kojoj se dio roditelja neutemeljeno protivi nošenju maske, iako su one samo obavezne na hodniku i u toaletu.

Propisi se moraju poštivati, a ravnatelj postupa ispravno, ustvrdio je i dodao da Ministarstvo razgovara s policijom o postupanju ako dođe sličnih pojava u drugim školama.

Obrazovni proces se ne smije narušavati, i nikakve demonstracije nisu dopuštene u školama i njihovim dvorištima dok traje nastava, ponovio je ministar Fuchs.

Izvor: tportal

im/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!