Godina čitanja u Osnovnoj školi “Ljudevita Modeca”

Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 30. prosinca 2020. podržala prijedlog Ministarstva kulture i medija da se 2021. godina proglasi Godinom čitanja.

Realizacija je to mjere Akcijskog plana Nacionalne strategije poticanja čitanja, koju je Vlada usvojila 2017. godine, a koja pridonosi razvoju kulture čitanja i omogućava što većem dijelu društva čitanje sa zadovoljstvom i razumijevanjem.

 

Uslijed pandemije i smanjene mogućnosti organizacije i sudjelovanja u kulturnim događanjima, na dosada uobičajene načine, jedna od kulturnih djelatnosti koja bi u ovoj situaciji mogla priskrbiti više pozornosti i vremena jest upravo čitanje. Budući da je čitanje jedan od preduvjeta sudjelovanja u kulturi, ono izravno i neizravno utječe na poboljšanje ukupne kvalitete života pojedinca i društva što nam je u ovim iznimnim okolnostima prijeko potrebno. https://mzo.gov.hr/vijesti/2021-godina-proglasena-godinom-citanja-u-hrvatskoj/4117

Osnovna škola Ljudevita Modeca  redovito sudjeluje u projektima  poticanja čitanja, a i sami provodimo različite projekte. 

  • Izdvojili bismo sudjelovanje na natjecanju Čitanjem do zvijezda, međunarodnom projektu Čitanje ne poznaje granice, manifestaciji Noći knjige, projektu Naša mala knjižnica te provođenje projekata Posvojeni pisac, Knjiga u obitelji i organiziranje književnih susreta za učenike.

O.Š. Ljudevita Modeca

Pratite nas na društvenim mrežama!