Grad će se kandidirati za izgradnju sportske dvorane u Cubincu i područnog dječjeg vrtića u Karanama

Na sjednici Gradskog vijeća jednoglasno je usvojena odluka o suglasnosti za provedbu ulaganja izgradnje građevine društvene djelatnosti (sport i rekreacija), sportska dvorana i prateći sadržaji kao i  odluka o suglasnosti za provedbu ulaganja izgradnje područnog dječjeg vrtića.  “Riječ je o natječaju iz Mjere ruralnog razvoja 7.4.1. Prijave su otvorene do 30. rujna i sastavni dio prijave je suglasnost Gradskog vijeća. U ovom pozivu natječaja postoji nekoliko mogućnosti u što se može ulagati pri čemu svaka JLS može prijaviti dva projekta ali iz različitih kategorija. Uvažavajući potrebe i dostupne parcele u vlasništvu Grada Križevaca i da je riječ o mjeri ruralnog razvoja te se ulaganje mora vršiti u prigradskom naselju sa manje od 5000 stanovnika, dali smo dva prijedloga projekta.

Jedan je prijedlog sportske infrastrukture u naselju Cubinec na dosadašnjem igralištu i prijedlog je izgraditi sportsku dvoranu s teniskim terenima, dakle natkriveno, ali i osigurati adekvatno okolo sportske terene za mali nogomet. 

 Drugo je suglasnost za izgradnju novog kapaciteta za vrtić. U našem slučaju bila bi riječ o podružnici gradskog vrtića u naselju Karane na mjestu društvenog doma. Ne možemo ulagati na području grada zbog odredbi Mjere 7. 4 i gledali smo se voditi načelom da je maksimalno vezano uz grad, odnosno da je što dostupnije građanima. Listama čekanja u vrtiću moramo doskočiti i proširujemo i dalje samu zgradu vrtića te smatramo opravdanim krenuti u to ulaganje. Lokacija je uz poslovnu zonu u Teslinoj ul. gdje građani idu prema željezničkom kolodvoru. Ovo su najbliže lokacije koje su u vlasništvu Grada Križevaca za namjene koje su sukladne ovom natječaju. Što se tiče vrtića, ta projektna dokumentacija će nam koristiti i u slučaju nepovoljnog ishoda jer ima još jedan izvor, iako se nadam  pozitivnom ali postoji veliki  interes.” – rekao je gradonačelnik Mario Rajn.

ji/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!