Hrvatska u crvenom – premijer Plenković komentirao koronakartu te uputio važnu poruku

Plenković dodaje da smo suočeni s puno zaraznijim delta sojem.

– Prema karti ECDC-a Hrvatska je nakon cijelog ljetnog perioda, sada u crvenom, to je očekivano. Možemo slobodno ipak reći da smo praktički u financijskom smislu najinteresantniji dio sezone, omogućili da se ona odvija bez alarma. Čestitam ministrici i direktoru turističke zajednice te Vladi i Stožeru na naporima koje smo uložili da sezona bude u okvirima 70 do 75% u odnosu na rekordnu 2019. godinu. Današnje statistike za srpanj govore koliko je uspješna sezona.

Plenković dodaje da smo suočeni s puno zaraznijim delta sojem.

– Inzistiramo da je najbolji način zaštite – cijepljenje. Došli smo na 52% odrasle populacije koji su primili prvu dozu. Smatramo da svi oni koji su to odgađali, neka to učine što skorije. Cjepiva ima dovoljno, svatko se može cijepiti, bilo kada, bez čekanja i bez komplikacija.

– Sada je važno da brojevi koji su bitni u ovom trenutku, a to su hospitalizirani i nažalost preminuli, da te brojeve držimo što niže. Od 10 danas preminulih dvoje je bilo cijepljeno, ali se radi o osobama starije životne dobi s brojnim komorbiditetima. Apeliram na naše sugrađane starije dobi da se cijepe, poručio je Plenković.

Izvor: poslovni

im/radiokrizevci.hr

Foto: Vlada RH

Pratite nas na društvenim mrežama!