HZJZ objavio preporuke: Evo kako će od danas izgledati boravak u kafićima

Uoči stupanja na snagu novih epidemioloških mjera prema kojima će kafići od 1. rujna ponovno moći raditi u zatvorenim prostorima, Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) objavio je preporuke za rad, koje uključuju ograničeni broj posjetitelja te razmak od minimalno 1,5 metra. 

Radi sprječavanja širenja infekcije broj posjetitelja je ograničen tako da za svakog gosta budu omogućena četiri četvorna metra prostora, dok je propisan razmak od minimalno 1,5 metra između posjetitelja te između posjetitelja i osoba. Stolovi također trebaju biti raspoređeni tako da se održi fizički razmak među različitim skupinama gostiju od 1,5 metara, a za stolovima je dopušteno sjedenje više ljudi koji pripadaju istoj skupini.

U zatvorenim dijelovima ugostiteljskih objekata nisu dopuštena stajaća mjesta, a za stolovima sa sjedećim mjestima zabranjeno je usluživanje grickalica, dok se posudice za sol/papar/ulje/ocat/druge začine s dolaskom svaku skupinu novih gostiju donose nove.

Propisano je dnevno mjerenje tjelesne temperature svih zaposlenika, a obavezno je i nošenje maski za zaposlenike, ali i za goste, kod svakog udaljavanja od stola.

Gosti su pozvani da se što više oslanjaju na bezkontaktno plaćanje bankovnim karticama, a svima je na ulazu u objekt potrebno osigurati dispenzer s
dezinfekcijskim sredstvom za ruke.

Nadalje, propisano je redovito prozračivanje prostora, i to otvaranjem prozora radije nego korištenjem ventilacijskih sustava, kao i kontinuirano brisanje kvaka i rukohvata dezinficijensom kao i svih površina koje se često dodiruju. 

Izvor: poslovni

Foto: pixabay

Pratite nas na društvenim mrežama!