Jučer započele 11. Večeri udaraljkaša u Križevcima

Glazbena škola Alberta Štrige Križevci i križevačka udruga P.O.I.N.T.  organizirali su  ove godine 11. VEČERI UDARALJKAŠA U KRIŽEVCIMA koje su započele jučer i traju do nedjelje. Održavaju se u u atriju Likovne galerije Gradskog muzeja Križevci koji se pokazao kao odlično mjesto za ovakva događanja. 

VUK je festival koji nudi vertikalni presjek udaraljkaške scene, od početnika u osnovnim glazbenim školama, studenata na muzičkim akademijama do eminentnih umjetnika i ansambala u Hrvatskoj i regiji. Osim koncerata VUK nudi besplatne udaraljkaške i bubnjarske radionice te stručna predavanja.

Nakon stručnog skupa nastavnika udaraljki iz Hrvatske održanog u petak, ovogodišnji udaraljkaški festival otvoren je sinoć Koncertom učenika iz glazbenih škola u Makarskoj, Rijeci i Zagrebu koji su svojim nastupom oduševili posjetitelje.
Današnji, subotnji program započeo je udaraljkaškom radionicom Afrokubanski ritmovi i udaraljke pod vodstvom Hrvoja Rupčića. U programu je zatim večeras u 19 sati koncert Srđana Palačkovića i Nevene Đorđević iz Beograda pod nazivom Večer s marimbom, nakon kojeg slijedi afterparty uz DJ-a Barilikuma.
U nedjelju ujutro je bubnjarska radionica Borne Šercara pod nazivom Od klasike do jazza, a koncertom Seorsum novopečenog profesora udaraljki Štefana Đurkovića zatvara se ovogodišnji VUK.

Upad na sve radionice i koncerte je slobodan, a pokrovitelj ovogodišnjih Večeri udaraljkaša je Grad Križevci.

Tri dana s udaraljkašima i ove godine nudi raznolik program, pa će zasigurno publika uživati i u ovom vikendu punom glazbe.

ji/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!