Milanović: Ljudi iz vlade nose maske, a cijepljeni su. Zašto?

Predsjednik Zoran Milanović danas je komentirao prijedlog smanjenja prešutnih minusa u bankama.

Novinari su ga danas, naime, pitali podsjeća li ga priča s prešutnim minusima na priču s kreditima u švicarskim francima.

“Ne podsjeća me to na švicarce. To je bio ogroman slučaj, velik kao život za tisuće i tisuće obitelji. Ako je itko stao bankama na žulj, to sam ja”, rekao je Milanović.

“Banke su kao vatra, dobar sluga, ali loš gospodar. Naše banke su većinom podružnice većih europskih banaka. Te banke u Europi rade s tankom marginom, slabe su s profitom, a one moraju imati neku zaradu. No parlamenti i vlade moraju voditi računa o tome da se banke ne otmu kontroli, ali da isto tako zarađuju”, ustvrdio je predsjednik.

“Svaki dan vidim ljude iz vlade koji su cijepljeni, a nose maske. Zašto?”

Predsjednik je komentirao i epidemiološke mjere koje su na snazi od danas.

“Ja se tu pitam što je cilj. Ako je cilj potpuno iskorijeniti virus, to je nemoguće. Britanci su cijepili 80% odraslih i sad žive normalnije. Ne možemo stalno maska, ne maska. Ja vidim svaki dan ljude iz vlade koji su cijepljeni, a nose maske. Zašto, koji je cilj?” zapitao se Milanović.

“Pa ako sam se cijepio, poruka je: ‘Cijepi se i ti, pa nećeš morati nositi masku…’ Dakle što je cilj, gospodo? Sad su opet uveli te mjere… Ove mjere, one mjere, ovo je kao muhe bez glave”, rekao je Milanović. 

Izvor: index.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!