Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1339

Prije pet dana, 9. rujna, započeo je 17. Culture Shock Festival. Prvi gost bio je fizičar dr.sc. Saša Ceci s Instituta Ruđer Bošković u Zagrebu, na tribini pod naslovom Kako ne odustati od znanosti. U Temi Krugova slušamo prvih petnaestak minuta te tribine. Saznat ćemo između ostaloga da se banana moramo bojati više nego 5G mreže.  

Novi naslovi u gradskoj knjižnici su: na dječjem odjelu Kuća na kokošjim nogama  Sophie Anderson, knjiga za mlade je Pusti otok 2: Oteti Ines Hrain, na odjelu beletristike Tri Drora Mišanija, a na stručno-znanstvenom odjelu David Bowie: Život u slikama Maríe Hesse i Frana Ruiza.

Na današnji datum rođeni su Alexander von Humboldt, Ivan Petrovič Pavlov, na vlast je došao Harun al-Rašid, objavljena je Zagrebačka Biblija, nesretno su stradale, obje u automobilima, Isadora Duncan i Grace Kelly, umrli su Tomáš Masaryk i Patrick Swayze. Međunarodni je dan prašuma.   

U Vijestima Krugova saznajemo da je u Zagrebu otvoren Festival svjetskog kazališta, o izložbama Hrvatskog željezničkog muzeja, o Projektu Ilica: Q’ART, da je Interliber ponovno odgođen. Najavljujemo nove programe u projektu Future Hub Križevci.

U Svemirskom kutku govorimo o godišnjicama nekih događaja na području astronomije i astronautike, kao i o aktualnim događajima s tih područja, te informiramo o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana. Posebno ističemo najavu konačnog polijetanja svemirskog teleskopa James Webb, svemirske turiste i nove probleme na Međunarodnoj svemirskoj stanici. 

Neki su glazbeni prilozi vezani uz teme, novosti, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa slušamo glazbu Georga Friedricha Händla, Luigija Cherubinija, Šimuna Matišića, Davida Bowieja, Patricka Swayzea i Little Richarda. 

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1339 na programu je Radija Križevci (96,6 MHz) u utorak, 14. rujna od 17 sati, a snimka će uskoro biti dostupna na web stranicama Future Huba Križevci. Moguće su neke manje izmjene u sadržaju emisije, koje se mogu dogoditi nakon objave ove najave. Ugodno vam slušanje putem etera i preko računalne mreže!

Pratite nas na društvenim mrežama!