Najbolji hrvatski paraplivač Dino Sinovčić ušao u finale s trećim rezultatom

Najbolji hrvatski paraplivač Dino Sinovčić (29) izborio je plasman u finale utrke na 100 m leđno u kategoriji S6 na Paraolimpijskim igrama u Tokiju s trećim rezultatom kvalifikacija. 

Sinovčić je uvjerljivo pobijedio u svojoj kvalifikacijskoj skupini s rezultatom 1:16.74. Ukupno brži od njega bili su tek Kinez Hongguang Jia s rezultatom 1:14.15, te Argentinac Matias de Andrade koji je plivao 1:14.38. Njih trojica su i imala najbolje prijavljene rezultate.

“Rezultat je dobar, no u finalu će trebati ići dosta brže ako se želim boriti za neku medalju. No, jutro je uvijek takvo, sporije što se mene tiče. Sada se moram odmoriti, odraditi masažu i pripremiti za finale,” kazao je član splitskog Mornara.

Sinovčić je aktualni svjetski prvak u ovoj disciplini nakon što je u Londonu 2019. slavio s rezultatom 1:15.46. Ove godine je bio drugi na EP-u u Portugalu, dok je 2018. u Dublinu postao i europski prvak.

“Osjećam se dobro, jak sam. Psihički sam spreman, ne osjećam pritisak i poslijepodne ću otplivati što najbolje buidem mogao,” dodao je.

Ovo su njegove druge POI nakon nastupa u Rio de Janeiru gdje je na 100 leđno bio peti.

Izvor: tportal

Foto: sinovčić/facebook

Pratite nas na društvenim mrežama!