Nakon Čabra i vjeroučitelja u Križevcima, čitav Varaždin ukinuo maske na nastavi

Učenici i učitelji svih osnovnih škola na području grada Varaždina od utorka ne moraju nositi maske za vrijeme nastave u učionicama, odlučio je gradski stožer civilne zaštite.

Varaždin je tako postao drugi grad u Hrvatskoj u kojem maske nisu obvezne ni u višim razredima osnovne škole (od 5. razreda naviše). Gradski stožer civilne zaštite takvu je odluku donio na zahtjev ravnatelja svih sedam osnovnih škola, a odluku je potpisao načelnik Stožera, zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković. Naravno, maske mogu nositi svi koji to žele.

U odluci se navodi i kako će se pratiti epidemiološka situacija te će se u slučaju pogoršanja iste odluka o nenošenju maski revidirati.

Maske je sa svog nastavnog sata bez suglasnosti stožera izbacio i vjeroučitelj Ivan Pokupec iz križevačke Osnovne škole Ljudevita Modeca, a svoju je odluku objavio na Facebooku u nedjelju prije početka nove školske godine.

– Na mojoj nastavi djeca neće nositi maske nikada, niti će na mojoj nastavi biti cijepljena. I jedno i drugo je isključivo odluka i odgovornost njihovih roditelja, koji će mi dopuštanje maltretiranja svog djeteta morati pismeno obrazložiti i potpisati – napisao je.

jutarnji.hr, Foto: pixabay.com

Pratite nas na društvenim mrežama!