Odred izviđača Kalnik – Tradicionalno bdijenje pokraj crkve sv. Marka

Odred izviđača “Kalnik” Križevci održao je tradicionalno bdijenje pokraj crkve sv. Marka koje su proveli od 2.9. do 3.9.2021. (četvrtak na petak). 
Naši su članovi samostalno podigli logor, iskopali rupu za vatrište, napravili malu pagodu i zapalili vatru. Prije povečerja svi smo uživali uz logorsku vatru i KZP (Kulturno-zabavan program) koji su unaprijed pripremili naši najstariji članovi za sve one malo mlađe. Izviđači su se dobrovoljno javili, a potom i odradili dnevna i noćna dežurstva (noćne straže trajale su cijelu noć uz izmijene stražara svakih sat vremena od povečerja u 23 sata do buđenja u 7 sati). Prenoćili smo u šatorima, a ujutro se pošteno razgibali uz tjelovježbu.

Odradili smo i jedan zajednički jutarnji sastanak na kojem smo razgovarali o značenju izviđačkog zavjeta, izviđačkog pozdrava i izviđačkih zakona, a spomenuli smo i osnivača izviđačkog pokreta Roberta Badena Powell-a te razjasnili zašto se izviđači rukuju lijevom rukom?! Osim toga dvoje naših članova dalo je zavjet za izviđačku maramu, neki izviđači dobili su zasluženu značku Brončanog javora, a poletarci Brončane ptice (1.let) te značke za vještinu žabice i vještarstvo izviđačkog kurira. 


Ovim putem želimo zahvaliti roditeljima koji su nam uskočili za prijevoz većih  zajedničkih stvari, Kulturno-umjetničkom društvu “Lipa” koje nam svake godine ustupi svoje prostorije na korištenje i Elekto-čeliku na paletama bez kojih ne bi mogli uživati uz prekrasnu logorsku vatru. 
Više o našim aktivnostima možete pronaći na facebook stranici: Odred izviđača “Kalnik” Križevci


UPISI ZA NOVE ČLANOVE biti će 18.9. (subota) od 10 do 12 sati ispred odredskih prostorija u ulici Franje Račkoga 22, 48260 Križevci (iza Vatrogasnog doma). Radujemo se svakom novom članu naše izviđačke obitelji!- poručuju iz Odreda izviđača Kalnik

Pratite nas na društvenim mrežama!