Održana edukacija polaznika autoškole u sklopu projekta Roadpol Dani sigurnosti u prometu

Danas, 21. rujna, u sklopu projekta Roadpol Dani sigurnosti u prometu, na dan kada se obilježava dan bez poginulih u prometu, policijski službenik za sigurnost i preventivu cestovnog prometa Policijske postaje Križevci Matija Švagelj, održao je predavanje polaznicima osposobljavanja za vozače u autoškoli „AMK Križevci“.
 
Predavanje je održano na temu stanja sigurnosti u cestovnom prometu, sudjelovanja mladih vozača u cestovnom prometu, najčešćih uzroka događanja i posljedica prometnih nesreća te utjecaja alkohola i droga na vozače. Kako se radi o vozačima koji će uskoro, po prvi put, samostalno sudjelovati u prometu kao vozači, ukazana im je važnost održavanja stečenih navika u auto školi poput vezivanja sigurnosnog pojasa kao i obavezu samo-educiranja na razvijanju prometne kulture i vozačkih vještina i nakon položenog ispita za vozačku dozvolu kao i ostalih obveza koje moraju poštivati kao vozači.
 
Policijski službenici nastavit će s provođenjem preventivnih aktivnosti i u narednom razdoblju, a sve u cilju povećanja sigurnosti u cestovnom prometu.

Pratite nas na društvenim mrežama!