Plenković zbivanja u Krapinskim Toplicama nazvao cirkusom, a Miru Bulja šarlatanom

Uz informacije o aktualnom stanju vezanom za koronavirus te potres, na dnevnom redu sjednice Vlade je prijedlog izmjena i dopuna Zakona o unapređenju poduzetničke infrastrukture. Vlada će donijeti i zaključak o provedbi zakonodavnih aktivnosti povezanih s uvođenjem eura kao službene valute u Hrvatskoj

Premijer Andrej Plenković u uvodnoj je riječi zahvalio ministrima na jučerašnjem sudjelovanju u aktualnom prijepodnevu u Hrvatskom saboru.

‘Vidjeli ste da smo održali Nacionalno vijeće za uvođenje eura. Imamo podršku Europske komisije u ovim finalnim mjesecima’, kazao je.

Što se tiče epidemiološke situacije, vidimo porast slučajeva zaraze. Došli smo na 52 posto odraslih cijepljenih barem jednom dozom. I dalje više od 80 posto novozaraženih nije bilo cijepljeno. 93 posto svih preminulih starije od 60 godina. Apeliramo da se cijepe jer su najizloženija skupina.

Kaže da je ispravan put korištenje covid potvrda u zdravstvu. Domovi za starije i socijala su drugi korak, najavio je.

Dodao je da je potpuno neprihvatljiv cirkus koji se radi u Krapinskim Toplicama ili pak šarlatanstvo gradonačelnika Sinja Mire Bulja. ‘Ravnatelji su to odbili i županijski stožer će djelovati. Moramo se usprotiviti takvim pojavama, remete funkcioniranje i to nije uređena i odgovorna Hrvatska kakvu želimo. Svi koji imaju drugačije stavove, neka se suzdrža od takvih altivnosti. Treba se osigurati sigurnost i rad svih škola. Nije covid izmišljen, on je tu i radi štetu’, kazao je Plenković.

im/radiokrizevci.hr

Foto: Vlada RH

Izvor: tportal

Pratite nas na društvenim mrežama!