ROADPOL-ovi Dani sigurnosti u prometu od 16. do 22. rujna: „Ostani živ i spasi živote drugih“

Na inicijativu ROADPOL-a (međunarodne mreže prometne policije), a uz podršku Europske komisije, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke, kao i na području ostalih policijskih uprava,  od 16. do 22. rujna 2021. godine provoditi će se projekt ROADPOL Dani sigurnosti u prometu.
 
Ambasador ovogodišnjeg Projekta je Mika Häkinen, dvorstruki svjetski prvak Formule 1, koji je za ovu prigodu snimio i promotivni video. Geslo Projekta je „Ostani živ i spasi živote drugih“ („Stay alive and save lives“).
 
Cilj provođenja ROADPOL Dana sigurnosti u prometu je povećanje broja vozača koji poštuju prometne propise i smanjenje broja smrtno stradalih i ozlijeđenih osoba u prometnim nesrećama.
 
U sklopu ROADPOL Dana sigurnosti u prometu, dan 21. rujna 2021. godine je izabran za dan bez poginulih u prometu, te će se taj dan na području Policijske uprave koprivničko-križevačke provesti 24-satna akcija nadzora tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“ i mladih vozača.
 
Tijekom ROADPOL Dana sigurnosti u prometu policijski službenici PU koprivničko-križevačke provoditi će niz preventivnih aktivnosti usmjerenih na propagiranje poželjnog ponašanja u cestovnom prometu i ukazivati na posljedice kršenja prometnih propisa. Građanima će se dijeliti razni preventivni materijali namijenjeni svim skupinama sudionika u prometu.
 
Ujedno ovim putem pozivamo građane da se uključe u provedbu ROADPOL Dana sigurnosti u prometu polaganjem prisege o poštivanju prometnih propisa putem web-stranice ROADOL-a, upoznavanjem članova svoje obitelji i prijatelja s rečenom prisegom  i poticanjem istih na polaganje prisege.
 
Komunikacija i podrška projektu odvijat će se i putem web-stranice Projekta www.roadpolsafetydays.eu, kao i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram     
 
Sve sudionike u prometu molimo za oprez, međusobno uvažavanje i poštivanje prometnih propisa, kako tijekom ROADPOL Dana sigurnosti u prometu, tako i tijekom ostatka godine.

Pratite nas na društvenim mrežama!