Streljaštvo: Zlato i srebro za Karla Sačarića

Proteklog vikenda, 11. rujna 2021. godine, na streljani Pampas u Osijeku, održano je Prvenstvo Hrvatske u gađanju serijskom zračnom puškom za juniorsku kategoriju.

Naš Karlo Sačarić je fantastičnim rezultatom od 369 krugova osvojio prvo mjesto i time automatski postao prvak Hrvatske u kategoriji mlađih juniora!

U nastavku se odigravalo finale gdje se natjecalo 8 najboljih juniora Hrvatske. Borio se sa iskusnijim natjecateljima i to malo manje iskustva u finalima mu je možda nedostajalo te nije uspio osvojiti zlato i u juniorskoj kategoriji. No, to je ipak sport i srebro je veliko postignuće za nekoga tko još niti nije junior.

Ovime je Karlo sada već višestruki prvak Hrvatske u ovoj godini. Prvi puta je to postigao u kategoriji kadeta u disciplini mali kalibar – trostav, a sad i u serijskoj zračnoj pušci u mlađoj juniorskoj kategoriji i viceprvak Hrvatske u juniorskoj!

S Karlom su u Osijeku bili, i to na svojem prvom ovakvom natjecanju, Marko Pofuk i Gabrijel Poljanek i kao ekipa su osvojili ukupno 5. mjesto.

Ekipa juniora S.K. “Križevci 1252” (Karlo Sačarić, Marko Pofuk i Gabrijel Poljanek) sa 1018 krugova osvojila je 5. mjesto.

Pojedinačno:

2. Karlo Sačarić 461,9 krugova (osnovni 369 + 92,9 finalni),

21. Marko Pofuk 328 krugova i

22. Gabrijel Poljanek 321 krug.

U kategoriji mlađi juniori:

1. Karlo Sačarić 369 krugova,

20. Marko Pofuk 328 krugova i

21. Gabrijel Poljanek 321 krug.

Streličarski klub “Grigor Vitez” Sveti Ivan Žabno

Pratite nas na društvenim mrežama!