Sunčana subota kao stvorena za 10. blagoslov motociklista i biciklista

Da kaciga glavu čuva to svi jako dobro znamo. A kad se svi naši motociklisti i biciklisti nađu na prometnicama istom jačinom štiti ih i blagoslov. I upravo zato, danas 11.rujna za sve naše motocikliste i bicikliste u organizaciji AMK Križevci održan je blagoslov motociklista i biciklista te 10. moto i biciklističko druženje KRIŽEVCI – SVETI PETAR OREHOVEC -DROPKOVEC – GORNJA RIJEKA.

Druženje je ove prekrasne sunčane subote započelo u 9:00 kad su se motociklisti i biciklisti okupili na Strossmayerovom trgu. Nakon prve jutarnje kave koju su popili svi okupljeni biciklisti i motociklisti, održana je podjela nagrada i priznanja najboljima za 2020.godinu.

I to u kategoriji vozača : bicikla – mopeda- motocikla i vozačima 80 +.

Nagradu i priznanje u kategoriji NAJ MOTOCIKLIST dobili su :

Sokač Nedjeljko, Dijankovec

Sokač Ivica, Križevci

Pavleković Željko, Apatovec

Pavlić Zvonimir, Križevci

Knežić Željko, Sv.Ivan Žabno

Nagradu i priznanje u kategoriji 80+ dobili su:

Krpan Vlasta, Križevci

Dijanuš Valent, Križevci

Bajec Franjo, Cirkvena

Dragutin Heruc, Križevci

Nagradu i priznanje u kategoriji NAJ BICIKLIST dobio je: 

Žiher Mario, Križevci

Podjelu nagrada i priznanja uveličao je prigodni program uz Križevački puhački orkestar, Križevačke mažoretkinje i Križevačke djevojačke straže.

U 10:30 okupljeni su se uputili u ulicu dr.Franje Tuđmana kako bi položili vijenac poginulim Hrvatskim braniteljima u parku Hrvatskih branitelja. Nakon toga biciklisti su krenuli u vožnju na relaciji Križevci – Sveti Petar Orehovec – Dropkovec – Gornja Rijeka, a od 10:45 motociklisti su krenuli u vožnju gradom uz pratnju policije PP Križevci te na relaciji Križevci – Sveti Petar Orehovec – Dropkovec – Gornja Rijeka.

U 11:45 započeo je blagoslov motociklista i biciklista u crkvi uznesenja Blažene Djevice Marije u Gornjoj Rijeci nakon čega je uslijedlilo druženje u restoranu “Joker”.

Da naš prekrasan grad punim plućima diše biciklizam i motociklizam dokazao je i današnji 10. po redu blagoslov i moto – biciklističko druženje.

Svim našim motociklistima i biciklistima želimo sigurnu vožnju i dobru zabavu!

ji/im/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!