U Sloveniji bez dokaza cijepljenja, preboljenja ili testa nema točenja benzina!

U susjednoj Sloveniji u srijedu su na snagu stupile strože mjere u suzbijanju epidemije koronavirusa, prema kojima osobe starije od 12 godina bez dokaza o PCT-u (preboljenju, cijepljenju ili negativnom testu na koronavirus) ne mogu koristiti niz usluga niti ući u određene prostore. Među njima su i šoping centri, ali i benzinske pumpe

Kako javlja slovenski N1, na benzinskim postajama tvrtki Petrol i Logo od jutros su istaknute obavijesti da bez ispunjenja PCT uvjeta nije moguće natočiti benzin ni kupovati unutar prostora benzinske pumpe, osim ako kupci plaćaju benzin preko aplikacije.

Želite li kupiti benzin, najprije morate staviti masku, otići do djelatnika tvrtke u zatvorenom objektu koji će provjeriti dokaz o ispunjenju PCT uvjeta, a potom otvoriti točionik benzina. Ovo ograničenje ne vrijedi za samoposlužne benzinske pumpe.

Iz Petrola kažu da su razmišljali o mobilnim blagajnama ili naplati benzina kroz prozor, no ipak su odustali od toga. Jedan djelatnik na benzinskoj pumpi kaže: ‘Korisnici su reagirali bolje nego što se očekivalo. Većina je upoznata s novim pravilima, a neki su nezadovoljni, ali do sada nije bilo problema.’

Inače, vladina odluka po kojoj je od srijede u Sloveniji za rad, kupovinu, vožnju javnim prijevozom i niz drugih uobičajenih aktivnosti potrebno imati covid potvrde povećala je interes građana za cijepljenje.

Izvor: tportal

Foto: pixabay

im/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!