Vlasnici klubova: Otvorite nas ili preuzmite odgovornost za propast industrije

Noćni barovi i ugostiteljski objekti noćne vrste postali su i ostali glavni krivci te su platili i još uvijek plaćaju najveću cijenu pandemije covid-19, ističu iz udruge Glas poduzetnika.

Udruga Glas poduzetnika i Udruga noćnih klubova i barova smatraju kako je besmisleno ne popuštanje mjere zabrane rada noćnih klubova i barova iza ponoći, naročito nakon što je gotovo cijela EU ukinula sva ograničenja za ugostiteljske objekte noćne vrste.

U gotovo svim državama članicama EU noćni klubovi rade u unutarnjim prostorima bez vremenskih ograničenja, uz poštivanje epidemioloških mjera, a Stožer RH o tome niti ne razmišlja, tvrde u udruzi Glas poduzetnika.

Valjda misleći da su noćni barovi i klubovi jedini krivi za nedovoljnu procijepljenost u RH ili za porast broja zaraženih, koji je vidljiv u svim zemljama, bez obzira jesu li u tim zemljama klubovi otvoreni jedan ili šest mjeseci. U Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj i ostalim državama klubovi rade bez ograničenja u zatvorenim prostorima uz upotrebu covid potvrda. Uostalom, možda bi takvo popuštanje mjera potaklo mlade da se cijepe, smatraju u Glasu poduzetnika.

Klubovi u nama susjednim zemljama već su pola godine otvoreni bez ograničenja, većini naših sugrađana te države su na pola sata vožnje, a za odlazak u noćni provod preko granice nisu potrebni ni testovi ni covid potvrde!

Zanemarujući ustavno pravo na rad proglašava se djelatnost noćnih barova i disco klubova marginalnom, a nekoliko stotina vlasnika noćnih klubova i njihove obitelji marginalcima. Ne preostaje ništa drugo nego ponuditi ugostiteljske objekte u otkup Stožeru i Vladi RH, kako bi s tim kapitalom mogli pokrenuti nove poslove nevezano za noćno ugostiteljstvo, jer uz sve postojeće mjere očuvanja radnih mjesta i naknade fiksnih troškova, noćni ugostitelji ne mogu izbjeći zatvaranja i stečaj brojnih poslovnih subjekata, poručuju.

Također, napominju kako Udruga noćnih klubova i barova smatra kako svaki pojedinac mora preuzeti odgovornost za svoje zdravlje i zdravlje svoje obitelji. Zabranom rada noćnih klubova i barova, kako bi se zaštitile osobe koje se ne žele cijepiti, dovodite u pitanje svrhu samog cijepljenja, jer upravo je slogan “kad se većina cijepi vraćamo se normalnom životu” bio naša vodilja cijepljenju, a sama Vlada RH se hvali da je cijepljeno više od 50 posto odraslog stanovništva.

im/radiokrizevci

Foto: pixabay

Izvor: N1

Pratite nas na društvenim mrežama!