Biden se sve više gubi : govor prepun gafova, gradonačelnici kazao gospodine, televiziju zamijenio telefonom…

Američki predsjednik Joe Biden (78) nije se proslavio tijekom govora u Chicagu. Napravio je mnogo gafova govoreći o cijepljenju privatnih poslodavaca u SAD-u. Najprije se gradonačelnici Chicaga Lori Lightfoot (59) obratio s “gospodine”.

Gospodine gradonačelniče, hvala vam na pozivu u vaš grad. Kažem vam, svaki put kad dođem u Chicago, postoji netko koga želim ukrasti i vratiti u Washington. To sam učinio nekoliko puta – rekao je Biden, prenosi Express.

Zatim je 46. američki predsjednik počeo mrmljati te je okrznuo i predsjednika Senata države Illinois, Dona Harmona. – I Ohio Pennsylvania, Ohio Pennsylvania, ja sam iz Pennsylvanije, predsjednik Illinoisa – kazao je Biden tijekom prijenosa da bi nakon toga televiziju zamijenio telefonom.

– Sinoć sam bio na televiziji, na televiziji, telefonirao sam s osobom na hitnom odjelu bolnice – prisjetio se razgovora s djelatnikom bolnice.

Govor je zaključio objašnjenjem kako je zahtijevanje cijepljenja u SAD za neke nepopularno mišljenje, a za druge politika, no to na koncu spašava živote.

im/radiokrizevci.hr

Foto: biden/facebook

Izvor: večernji

Pratite nas na društvenim mrežama!