Bit će i snijega? DHMZ za dio zemlje izdao crveno upozorenje

Iznad naših krajeva održava se duboki ciklonalni vrtlog hladnog i vlažnog zraka, koji meteorolozi još nazivaju hladna kaplja. Riječ je o sustavu koji se sporo kreće i neprestano stvara oblačno vrijeme, zbog čega vremenska prognoza najavljuje oborine.

Sutra ujutro će u većini krajeva biti oblačno, mjestimice s kišom. U najvišem gorju mogući su susnježica ili snijeg. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana vrijeme će biti promjenjivo uz sunčana razdoblja. Na Jadranu će puhati umjerena do jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, a u unutrašnjosti slab do umjeren sjeveroistočnjak. Vremenska prognoza pokazuje da će jutarnja temperatura zraka iznositi od tri do osam, na Jadranu između devet i 14 stupnjeva.

U nastavku dana u središnjoj Hrvatskoj će biti oblačno i kišovito, osobito poslijepodne i navečer. Puhat će slab i umjeren sjeveroistočnjak. Zbog vjetra će dnevne temperature biti niže, a popone će iznositi od sedam do devet stupnjeva.

Slavoniji Baranji većinom će biti kišovito i jednako hladno, uz slab i umjeren sjeveroistočnjak i istočnjak. Oborina će više biti poslijepodne i osobito navečer, pri čemu lokalno mogu biti izraženije.

Gorskom kotaru i Lici će biti oblačno, mjestimice s kišom, osobito potkraj dana. U najvišim predjelima moguća je susnježica i snijeg. Na sjevernom Jadranu će vrijeme biti promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, kiše će ponegdje biti potkraj dana i u noći na ponedjeljak. U višem gorju puhat će povremeno jak sjeveroistočnjak, a na Jadranu umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, koja će navečer još malo pojačati. Poslijepodneva temperatura u gorju će iznositi od tri do šest, na Jadranu od 13 do 16 stupnjeva

Izvor: dnevnik.hr, foto: pixabay.com

Pratite nas na društvenim mrežama!