Danas radionica u Svetom Petru Orehovcu pod vodstvom Ivana Matosovića

Ivan Matosović, viši vatrogasni časnik I. klase, tajnik Vatrogasne zajednice Grada Križevaca i član izvršnog odbora Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije, održat će radionicu na temu „Razvoj vatrogasne tehnike i opreme“.

Bilo da ste u vatrogastvu profesionalno, dobrovoljno ili bilo da ste zainteresirani za temu vatrogastva općenito, dođite 28. listopada s početkom u 19:00 sati u Društveno kulturni centar u Svetom Petru Orehovcu 

Na radionici će se razmotriti pitanja korištenja i razvoja vatrogasne tehnologije kao i područja korištenja novih tehnologija kroz analizu obilježja požara. Sudionici radionice imat će priliku i prodiskutirati o odredbama Pravilnika o vatrogasnoj tehnici

Sudjelovanje na radionici u potpunosti je besplatno. Kako se Hrvatska može pohvaliti bogatom tradicijom vatrogastva, navedenom radionicom promicat će se vatrogastvo namijenjeno svim uzrastima, kao i značaj Hrvatske vatrogasne zajednice za hrvatsko društvo.

Radionica „Razvoj vatrogasne tehnike  i opreme“ sufinancirana je sredstvima Europskog socijalnog fonda, unutar projekta „Kuća ideja – prostor zajedništva“ čiji je nositelj Kulturno umjetničko društvo Prigorec Sveti Petar Orehovec. Ciljevi projekta su formiranje kulturnog centra u Općini Sv. Petar Orehovec, osmišljavanje kulturnih programa koji će se odvijati u centru u koordinaciji partnerskih udruga te stvaranje modela sudioničkog upravljanja u suradnji općine i udruga.  Partneri na projektu su Općina Sveti Petar Orehovec, Vatrogasna zajednica Općine, Likovna udruga Prigorje Art, Povijesno društvo Sv. Petar Orehovec, Udruga uzgajivača konja Hrvatski toplokrvnjak i Udruga vinogradara i vinara “Sveti Vinko”. Voditeljica projekta je Ana-Marija Petric Vlah, a koordinatorica Društveno-kulturnog centra Barbara Vugrinec. 

Ovim putem KUD Prigorec upućuje poziv članovima navedenih udruga te zainteresiranoj javnosti na održavanje pete od predviđenih deset radionica Vatrogasne zajednice Općine Sveti Petar Orehovec pod nazivom „Od prevencije do intervencije: DVD primjer društvene kohezije“. 

VZ-Opcine-Sv.-Petar-Orehovec_poziv_28.10.

Sadržaj ovog poziva isključiva je odgovornost KUD-a Prigorec.

Pratite nas na društvenim mrežama!