Dani voća u Đurđevcu

Ovogodišnja manifestacija će se održati uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera kako bi se unatoč okolnostima, uvjetovanim pandemijom koronavirusa, zadržao kontinuitet u promociji poljoprivredne proizvodnje, proizvodnje voća i voćnih prerađevina, a ujedno i proizvođača voća i prerađevina na bazi voća s područja naše županije.

Na području županije pod voćarskom proizvodnjom nalazi se 1.313 hektara, a Županija 18. godinu uzastopno subvencionira podizanje višegodišnjih nasada te je u periodu od 2003. – 2021. zasađeno novih 501 hektara voćnjaka i 126 hektara vinograda.

Glavni organizator 23. Dana voća je Koprivničko-križevačka županija, a u organizaciji sudjeluju Grad Đurđevac i gradska Turistička zajednica, Ministarstvo poljoprivrede, Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede, područna jedinica Koprivnica te Udruga voćara i proizvođača voćnih prerađevina Koprivničko-križevačke županije.

Pozivamo sve posjetitelje manifestacije na odgovorno ponašanje i  pridržavanje svih epidemioloških mjera i  uputa kako bi zaštitili vlastito zdravlje, ali i zdravlje svih ostalih sudionika i građana.

Pratite nas na društvenim mrežama!