GDCK Križevci sudjelovalo u obilježavanju Dječjeg tjedna

U Križevcima se petu godinu za redom od 4. do 10. listopada 2021. obilježavao Dječji tjedan u sklopu kojeg su za djecu su pripremljene brojne radionice, predavanja, predstave i slično.

Gradsko društvo Crvenog križa Križevci također je sudjelovalo u obilježavanju Dječjeg tjedna s edukativnim predavanjima prvim razredima Osnovne škole „Vladimir Nazor“ Križevci.


Djelatnice GDCK Križevci zanimljivim i djeci prilagođenim predavanjima prezentirale su svrhu pružanja prve pomoći i savjete za usvajanje zdravih navika, te tako podigle svijest djece o važnosti pružanja prve pomoći i važnosti usvajanja zdravih navika. Za djecu su bile pripremljene i bojanke sa savjetima za pružanje prve pomoći, savjetima o pravilnom pranju ruku, pravilnom pranju zubi, ponašanju tijekom zimskih i ljetnih dana. Savjete je dijelio Medo Jurica kojega već nekoliko godina Hrvatski Crveni križ koristi kao predstavnika među najmlađima, a koji je i fizički bio prisutan u učionici. Medo Jurica sa sobom je ponio i torbu prve pomoći kako bi djeci prezentirao njezin sadržaj, a što ih je dodatno zainteresiralo za navedene teme ali i uključivanje u Mladež HCK i sudjelovanje na natjecanjima prve pomoći.


Djeca su darovale Medu Juricu prigodnim jesenskim motivima i zahvalila mu na pruženim savjetima.

Sve aktivnosti provedene su u skladu s trenutno važećim epidemiološkim mjerama.


Gradsko društvo Crvenog križa Križevci 

Pratite nas na društvenim mrežama!