Gradska knjižnica “Franjo Marković” nudi posudbu Lego kocki – “Lego kocke posudi, svoju maštu razbudi”

Osim knjiga, slikovnica, filmova, Gradska knjižnica “Franjo Marković” svojim najmlađim članovima nudi i posudbu Lego kocki. Poznato je da se djeca njima vole igrati, ali i to da njihovo slaganje razvija kod mališana razne sposobnosti. 

-“Odlučili smo se na to da djeci ponudimo Lego kocke jer igranje njima poboljšava kod djece koncentraciju. Slaganje Lego kocaka je kreativan i zabavan način igranja i logičkog razmišljanja, potiče ih na istraživanje. Dijete vježba svoju strpljivost i upornost, dobije ideju, provede je u djelo,  dolazi do osjećaja postignuća i time raste njegovo samopouzdanje. Slažući kocke, dijete se susreće s različitim veličinama, pojmovima geometrije, simetrije i to mu može kasnije pomoći u rješavanju zadataka. To razvija i djetetovu finu motoriku, vježba mišiće na prstima i šakama. Cilj posudbe kocaka je i poticanje roditelja i djece na zajedničko druženje, razvoj dječje mašte i kreativnosti, ohrabrivanje da djeca istražuju stvari, da u svom domu postanu arhitekti, graditelji ili što god požele. 

U našoj igraonici promičemo čitanje djece od najranije dobi, pa je uz Lego kocke u svakoj kutiji slikovnica ili neka stručna knjiga, neki zadaci i sve to djeca mogu posuditi i odnijeti kući na 21 dan ili kocke slagati u knjižnici. Treba samo paziti da se ne izgube neki dijelovi Lego kocaka da ih i druga djeca mogu posuditi. – ” izjavila nam je knjižničarka na Dječjem odjelu i u Igraonici Gradske knjižnice “Franjo Marković” Marina Srbljinović.

Predstavljanje nove usluge na Dječjem odjelu (samo za polaznike Dječje igraonice) uz eopidemiološke mjere održat će se  4.10., u ponedjeljak u 9 sati.

ji/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!