Književni susret s Nadom Mihaljević

U Godini čitanja i u sklopu Mjeseca hrvatske knjige Ogranak Matice hrvatske u Križevcima poklanja OŠ Ljudevita Modeca književni susret s Nadom Mihaljević, koji se održao u srijedu 27. 10. 2021. Na književnome susretu sudjelovali su učenici 6. b i 5. b razreda s učiteljicama Martinom Valec-Rebić i Danijelom Zagorec. O autorici je govorila predsjednica OMH u Križevcima Renata Husinec.

Učenici su mogli kupiti knjige Nade Mihaljević po promotivnim cijenama.

O KNJIŽEVNICI

Nada Mihaljević, rođena 1968. u Zagrebu. Odrastala u Donjoj Stubici. Završila Centar za odgoj i obrazovanje u kulturi, smjer knjižničarstvo. Neko vrijeme radila u Kajkaviani, društvu za prikupljanje, čuvanje i promicanje hrvatske kajkavske baštine. Od 1998. zaposlena u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. Živi u mjestu Kraljev Vrh.

Objavljuje kratke priče u raznim književnim časopisima i zbornicima, a velik broj kratkih priča za djecu emitiran je na Hrvatskom radiju u okviru emisije Priče za laku noć. Piše i dramske forme, od čega je nekoliko objavljenih na Hrvatskom radiju kao radijske igre za djecu i mlade. Dosad je objavila osam romana za djecu, a za romane Anđeo plišanih igračaka i Putovanje u mjestu dobila je Nagradu „Grigor Vitez”.

Osim književnim radom, bavi se i scenskim pripovijedanjem. Članica je i urednica pojedinih izdanja u Umjetničkoj organizaciji Knjigohvat. Od 2017. članica je Društva hrvatskih književnika, te Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade – Kluba prvih pisaca.

Objavljeni romani za djecu i mlade:

Gospodar šećera (Znanje, 2007.)

Junaci prašnjavog tornja (Znanje, 2008.)

Zmajev zagrljaj (Znanje, 2010.)

Anđeo plišanih igračaka (HDKDM, 2013.)

Vrt plavog božura (HDKDM, 2016.)

Sumrak na Vilinskim poljanama (Knjigohvat, 2019.)

Putovanje u mjestu (Naklada Ljevak, 2019.)

Mondrian iz Lepe Vesi (Naklada Ljevak, 2021.)

izvor: http://dhk.hr/clanovi-drustva/detaljnije/nada-mihaljevic

Pratite nas na društvenim mrežama!