Križevci među gradovima u kojima se najbolje živi

Prema istraživanju portala gradonacelnik.hr, Jutarnjeg lista i agencije Ipsos, Grad Križevci je u posljednje četiri godine postigao najveći napredak na polju izdvajanja i ulaganja u kvalitetu života i tako osvojio titulu najboljeg grada u Hrvatskoj. Riječ je o tradicionalnom izboru najboljih gradova Hrvatske i to u nekoliko kategorija – kvaliteta života, najveći napredak u kvaliteti života, gospodarstvo, povlačenje novaca iz EU fondova te obrazovanje i mladi.
Ovo je treći put da su Križevci osvojili titulu najboljeg grada, a na svečanom proglašenju gradonačelnik Mario Rajn je prilikom preuzimanja plakete istaknuo sljedeće:


„Kada ste u okruženju Koprivnice, Varaždina, Bjelovara i drugih gradova koji su ovdje također nominirani, morate biti ponosni kao pobjednik. Križevčani zaslužuju najbolje i zato smo tu.“


U kategoriji „Najveći napredak u kvaliteti života“ Križevci su u završnici bili s gradovima Klanjec, Metković, Sinj i Sisak, a kako objašnjava portal Gradonačelnik.hr, Križevci su ostvarili najveći napredak u šest prestižnih kriterija kvalitete života. Iz ekonomske ‘baterije’ pokazatelja kvaliteta života, Križevci su značajno poboljšali efikasnost gradske
uprave i indeks nezaduženosti. Zatim su tu i poboljšanja visine proračunskih izdvajanja za obrazovanje, socijalnu politiku i mlade te izdvajanja za usluge unaprjeđenja stanovanja.

Izvor i foto: Grad Križevci, Sjever.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!