Predstavljena zbirka poezije “Kotlovnica” Bonislava Kamenjaševića

U Mjesecu hrvatske knjige u ponedjeljak je u Gradskoj knjižnici “Franjo Marković” predstavljena zbirka poezije Bonislava Kamenjaševića Kotlovnica 

“Zbirka poezije komparatista Bonislava Kamenjaševića Kotlovnica tematizira suvremeni svijet i njegov odnos prema prirodi, prema životu u kojemu je potrebno što više sadržaja nagurati u što manje (vremenskoga) prostora, pri čemu je važno to činiti novim tehnološkim alatima. U toj krizi ljudskosti prirodu rastežemo kao slabašnu kuhinjsku gumicu, a ljudima manipuliramo koliko je u skladu s našim potrebama. Kamenjašević kritizira pseudointelektualizam, rat, uništavanja i zločine, što čini katkad šaljivo i ironijski, a drugi put o njima progovara melankolično.” 

Bonislav Kamenjašević (1988., Gradačac, BiH) studirao je filozofiju, diplomirao kroatistiku i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Objavljivao je pjesme te stručne i kritičke tekstove u različitim časopisima, zbornicima i na portalima. Živi i radi u Zagrebu.

Zbirka je izdana u biblioteci Edicije Durieux istoimene nakladničke kuće. 

Križevački ljubitelji poezije imali su priliku od samog autora Bonislava Kamenjaševića saznati više o njegovoj poeziji, promišljanjima, motivima koji su ga usmjeravali u tematiku kojom se bavi.

ji/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!