Vozač pod utjecajem alkohola od 2,06 promila i bez položenog vozačkog ispita prouzročio prometnu nesreću

Prometna nesreća s materijalnom štetom

Jučer, 8. listopada, oko 18.40 sati, u Draganovcu u Ulici svetog Vida 23-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Opel koprivničke registarske oznake, prije položenog vozačkog ispita i pod utjecajem alkohola od 2,06 promila. Uslijed nepropisnog kretanja vozilom je prešao na suprotnu stranu kolnika, sletio u odvodni kanal te udario u betonsko-zemljani kolni ulaz. Vozač je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije do otrježnjenja i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.

Dobro je podsjetiti

Alkohol je jedan od najčešćih uzročnika stradavanja u prometu

Ako sjedate za volan, postoji samo jedan izbor – bez alkohola. Vaš život je predragocjen da biste ga utopili u alkoholu.
Vozače pozivamo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne sudjeluju u prometu. Policija će spram vozača pod utjecajem alkohola poduzimati sve raspoložive zakonske mjere.
Ponovno podsjećamo da se upravljanjem pod utjecajem alkohola eksponencijalno povećava rizik događanja prometnih nesreća. Tako kod koncentracije alkohola 0,50 g/kg alkohola u organizmu postoji dva puta veća mogućnost za događanje prometne nesreće, a kod koncentracije od 1,20 g/kg alkohola u organizmu postoji 35 puta veća mogućnost događanja prometne nesreće. Stoga, pozivamo sve vozače da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti.

Pratite nas na društvenim mrežama!