Zuckerberg ‘lakši’ za 6 milijardi dolara, pao za jedno mjesto na Forbesovoj listi

Tvorac i čelni čovjek Facebooka Mark Zuckerberg trenutno prolazi kroz teško razdoblje. Kako navodi Forbes, bogataš je tijekom samo nekoliko sati izgubio više od 6,6 milijardi dolara, ali i titulu petog najbogatijeg čovjeka na svijetu, dok korisnici i dalje ne mogu pristupiti WhatsAppu, Facebooku i Instagramu, piše RT.

Forbesov popis “današnjih pobjednika i gubitnika” prati se od završetka poslovanja prethodnog dana, što znači da su Zuckerbergovi ogromni gubici nastali otkad su korisnici počeli doživljavati tehničke probleme.

Dionice Facebooka pale su za 5,63% u ponedjeljak, nakon što je zviždačica otkrila da je kompanija učinila malo da bi zaustavila širenje sadržaja koji potiče mržnju na svojoj platformi.

Bivša voditeljica Facebookovih proizvoda Frances Haugen otkrila je tajne dokumente i rekla za emisiju “60 minutes” u nedjelju da odluke koje je donio menadžment tvrtke daju dubioznim sadržajima veći doseg i distribuciju nego što bi trebalo.

Iako iz Facebooka nisu naveli da je pad vezan uz izvješće zviždačice, mnogi korisnici na internetu nagađaju da su tehnički problemi vezani uz ovaj intervju, iako za to trenutno nema nikakvih konkretnih dokaza.

im/radiokrizevci.hr

Foto: zuckerberg/facebook

Izvor: jutarnji

Pratite nas na društvenim mrežama!