Krenula nova akcija pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda

U razdoblju od 1. do 16. studenoga 2021. godine Policijska uprava koprivničko-križevačka zabilježila je 26 prometnih nesreća od čega šest prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama. U nesrećama je jedna osoba teško ozlijeđena, a lakše šest osoba. Najčešće vrste prometnih nesreća bile su bočni sudar (6), udar vozila u parkirano vozilo (6) i slijetanje vozila sa ceste (7). Najčešći uzroci događanja prometnih nesreća bila je vožnja na nedovoljnoj udaljenosti (3), nepropisna vožnja unazad (3) i nepropisno kretanje vozilom po kolniku (8).  Mladi vozači izazvali su četiri prometne nesreće, a vozači pod utjecajem alkohola izazvali su sedam prometnih nesreća.
 
Kako bi se spriječilo daljnje stradavanje osoba u prometnim nesrećama, posebice tijekom vikenda, Policijska uprava koprivničko-križevačka će od petka, 19. studenoga, do ponedjeljka, 22. studenoga 2021. godine provoditi pojačani nadzor prometa.
 
Tijekom vikenda provoditi će se pojačani nadzor upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i drugih opojnih sredstava, brzine kretanja vozila, poštivanja prednosti prolaska, korištenja sigurnosnog pojasa, prijevoza djece u vozilima, korištenja mobitela i ostalih najtežih prometnih prekršaja. Tijekom vikenda posebna pozornost će se posvetiti nadzoru mladih vozača, vozača bicikala te nadzoru recidivista u činjenju prometnih prekršaja.
 
U sklopu pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda, Postaja prometne policije Koprivnica, Policijska postaja Đurđevac i Policijska postaja Križevci će provesti akcije nadzora alkoholiziranosti vozača i mladih vozača.
 
Podsjećamo sve sudionike u prometu na nužnost poštivanja prednosti prolaska, prilagođavanje brzine kretanja vozila stanju i karakteristikama kolnika te frekvenciji prometa i vremenskim uvjetima, korištenje sigurnosnog pojasa i pravilan prijevoz djece u vozilima. Korištenje mobitela ili sličnih uređaja koji predstavljaju distrakciju, osim u slučaju hands-free uređaja, za vrijeme upravljanja vozilom nije dozvoljeno. Na vozače apeliramo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima na cesti. Za poseban oprez, poglavito prilikom vršenja radnji vozilom u prometu i prolaskom kroz raskrižja, molimo vozače starije životne dobi i mlade vozače.

Pratite nas na društvenim mrežama!