KUD „Prigorje“-Križevci i KUD „Stari graničar“-Cirkvena na vokalnom i tamburaškom seminaru

U skladu s programom rada i aktivnostima Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije, u subotu, 06. studenoga, uz poštivanje epidemioloških mjera, održao se drugi ovogodišnji stručni seminar na kojem je sudjelovao ograničen broj sudionika sukladno epidemiološkoj situaciji. Seminar je uspješno završilo 20 polaznika iz sedam udruga: Vokalni sastav Olala-Koprivnica, Folklorni ansambl Koprivnica, KUD Delovi, KUD „Rudar“-Glogovac, HPD „Ferdo Rusan“- Virje, KUD „Prigorje“-Križevci i KUD „Stari graničar“-Cirkvena.

Cilj održavanja seminara prvenstveno je edukacija stručnih voditelja i pjevača u metodologiji rada i izvedbi djela folklorne baštine te osposobljavanje i usavršavanje članova i voditelja tamburaških orkestara i sastava uz upoznavanje s istinskim vrijednostima baštine i suvremenog, domaćeg stvaralaštva za tambure.

Kontinuirana edukacija osnovni je preduvjet za pravilan pristup folklornoj baštini te njezino očuvanje i kvalitetna promocija kao i pomoć u boljem i uspješnijem radu.

Seminar koji su vodili prof. Zrinka Posavec i prof. Dražen Varga, je bio koncipiran od teorijskog i praktičnog dijela, a tematski prilagođen lokalitetu kontinentalne Hrvatske s naglaskom na Podravinu i Prigorje.

Jednodnevno opušteno,veoma zanimljivo i nadasve korisno druženje završilo je izvedbama vokalnih i tamburaških polaznika te podjelom potvrda o sudjelovanju.

Po prvi puta, svaki polaznik, izveo je pjesmu svog mjesta iz kojeg dolazi.

Seminar se održao u hotelu Podravina u organizaciji Županijske Zajednice kulturno-umjetničkih udruga te uz materijalnu potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Koprivničko-križevačke županije .

Izvor: ZKUU KKŽ

Služba ureda župana

Pratite nas na društvenim mrežama!